April 13, 2017

MIKSI VALITA LUONNONKOSMETIIKKAA?

     Mitä vanhemmaksi tule, sitä enemmän mietin, mitä pistän suuhuni ja etenkin sitä, miten tietyt ruoka-aineet vaikuttavat terveyteeni positiivisesti ja mitkä negatiivisesti. Olen karttanut valmisruokia niin kauan, kuin muistan, joskus jopa niinkin uhmakkaasti, etten ole suostunut sellaisiin koskemaan pitkällä tikullakaan. Olen kuitenkin ymmärtänyt, ettei ehdottomuus aina tuo onnea ja siksi olen oppinut löysäämään hieman; silloin tällöin saatan jopa kaupasta ostaa sen valmiin keiton ja pizzaakin on alkanut mennä enemmän. 
     Kuten olen aikaisemminkin todennut, uskon tasapainoon, kun syö terveellisesti suurimman osan ajasta, voi silloin tällöin antaa itselleen luvan olla laiska.     Ruuan kanssa olemme tottuneet ajatukseen; "olet mitä syöt", mutta miten on kosmetiikan suhteen? Harvemmin tulee kovin kauaa mietittyä, mitä sitä naamaansa pistää ja vielä vähemmän mitä tuote sisältää. Kosmetiikan kanssa ihminen on hövelimpi, eihän sitä syödä, miten se voi muka vaikuttaa negatiivisesti? Kyllähän kaikki mitä iholleen pistää, imeytyy kroppaan. Iho on kuitenkin ihmisen suurin elin, joten ei pitäisi olla aivan yksi hailee, mitä iholleen levittää.
     Tiesittekö, että ei ole kovin harvinaista, että kosmetiikkatuotteet, joita käytätte päivittäin, ovat täynnä väriaineita, keinotekoisia hajusteita, lisäaineita yms? Tuotteet tekevät iholle tai hiuksille "pinnan", joka saa sen tuntumaan sileältä ja pehmeältä, mutta ei oikeastaan hoida itse ongelmaa, kuten kuivaa ihoa.     Kun itse kuulin ensimmäisen kerran luonnonkosmetiikasta, ajattelin ensin, että hippien hommaa. Mutta nyt viime vuosina luonnonkosmetiikkatuotteet ovat tehneet hurjaa nousua markkinoilla ja pystyvät jo kilpailemaan tehokkuudessaan kemiallisille tuotteille! Miten mahtavaa!


"Luonnonkosmetiikalla tarkoitetaan kosmetiikan tuotteita, joiden valmistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota ainesosien luonnolliseen alkuperään sekä siihen, miten tuotteen elinkaari vaikuttaa ihmiseen ja ympäristöön. Synteettisten, eli ihmisen valmistamien ainesosien sijaan luonnonkosmetiikassa käytetään luonnosta peräisin olevia raaka-aineita"


     Luonnonkosmetiikkaa käyttäessä voi olla varma, että tuotteita ei ole testattu eläinkokeilla, saat varmasti sen, mitä ostat ja tiedät, ettei ihollesi mene mitään keinotekoista. 
     Itse aloin miettiä asiaa enemmän silloin, kun mieheni huomasi erään kasvojen kuorinta-aineen sisältävän runsaasti muovia. Eli kuorivat rakeet olivat pelkästään puhdasta muovia, joka meidän pesualtaan kautta päätyy luontoon ja jää sinne ikuisiksi ajoiksi, sillä muovihan ei tunnetusti maadu. Ajatus jäi häiritsemään paljonkin ja vaikka en olekaan mikään viherpiipertäjä (voisin olla enemmänkin ja toivottavasti joskus olenkin), niin tuntui typerältä lähteä sotkemaan jo nyt niin saastunutta maapalloa lisää sellaisella asialla, jonka voin helposti välttää.
     Olenkin siis pikkuhiljaa alkanut korvaamaan käyttämiäni kosmetiikkatuotteita luonnollisemmilla ja eettisemmillä vaihtoehdoilla ja jossain vaiheessa voin, toivottavasti, todeta käyttäväni vain luonnonkosmetiikkaa. Ihoni ei ole juurikaan muutoksesta kärsinyt, ehkä jopa päinvastoin, tunnen ihoni olevan kirkkaampi ja kuulaampii, kuin ennen.      Näistä inspiroituneena päätin kerätä alle muutaman suosikkinettikauppani, josta luonnonkosmetiikkaa voi tilata, näiltä sivuilta löytyy kaikkea kauneudenhoitoon, niin ihon- kuin hiusten, sekä aivan mahtavia meikkilöytyjä!     Aubrey-Organics on yhdysvaltalainen luonnonkosmetiikan edelläkävijä jo lähes viidenkymmenen vuoden kokemuksella. Aubrey käyttää tuotteissaan puhtaimpia luonnonmukaisia sertifioituja ainesosia ja tuotteet valmistetaan käsityönä pienissä erissä tuoreuden varmistamiseksi. 
     Siksi tarjoamme 100% tyytyväisyystakuun. Olemme varmoja, että tulet pitämään turvallisista ja  luonnonmukaisista ihon-, hiusten ja vartalonhoitotuotteista.

     Biodelly on vuonna 2009 perustettu luonnonkosmetiikan myyntiin erikoistunut verkkokauppa, tänä päivänä oman alansa tunnetuimpia tekijöitä. Yritys perustettiin aikoinaan rakkaudesta luonnonkosmetiikkaan, ja sama ajatus ohjaa toimintaa tänäkin päivänä. 
    Kun ostat kosmetiikkaa Biodellystä, voit luottaa siihen, että se on aitoa, laadukasta ja toimivaa luonnonkosmetiikkaa. 
     Toimitamme tuotteet nopeasti useimmiten jo tilausta seuraavana päivänä.
     Everyday Minerals on lähtöisin Austinista, Texasista. Everyday Mineralsin perustaja Carina Menzies halusi luoda meikkisarjan, joka hyödyntäisi puhtaimpia luonnollisia raaka-aineita. Merkkituotteita rakastava Carina tajusi, että monet hänen suosikkikosmetiikkatuotteistaan sisälsivät ei-toivottuja raaka-aineita.
     Työskenneltyään useammille suurille kosmetiikkavalmistajille ja huomattuaan, etteivät ne ikinä tulisi tarjoamaan yksinkertaisia, luonnollisia kosmetiikkatuotteita, syntyi Everyday Minerals. Valmistajan sivun Everyday Minerals löydät täältä. Carina aloitti oman, luonnollisen polkunsa, ja alkoi kehittää puhtaita kosmetiikkatuotteita, joista naiset ympäri maailman voisivat nauttia.
     Kaikki Everyday Mineralsin tuotteet ovat 100% vegaanisia, ympäristöystävällisiä ja eläinkokeettomia. Tuotteet valmistetaan käsityönä Austinissa. Pakkaukset ovat ympäristöystävällisesti valmistettuja ja kierrätettäviä; näin haluamme viestiä luonnollisen kauneuden jatkumosta tuotteissamme. Emme koskaan tue lapsityövoimaa emmekä osta raaka-aineita sellaisilta tuottajilta, jotka tukevat tällaista toimintaa. 
 Meidän toimittajasopimuksissamme vaaditaan, ettei lapsityövoimaa käytetä missään tuotannonvaiheessa. Valitettavasti n. 60% maailman kosmetiikassa käytettävästä Micasta ja talkista (joita käytetään kaikissa kosmetiikkayrityksissä luomivärien ja monien muiden kosmetiikkatuotteiden valmistukseen) tulee Intiasta, jossa käytetään paljon lapsityövoimaa. Everyday Mineralsin raaka-aineita ei koskaan hankita Intiasta. Everyday Mineralsin tuotteissa ei ole nanoteknologiaa tai nanopartikkeleita. Käyttämämme titaanioksidi ja sinkkioksidi eivät ole nanokoossa
     Waku-Organics on nykyaikainen luonnonkosmetiikan verkkokauppa kuluttajille ja ammattilaisille. Myymme maahantuomiamme kauneustuotteita. Tuotevalikoimastamme löytyvät koko perheelle sopivat luonnonmukaiset ihon-, hiusten- ja vartalonhoitotuotteet sekä värikosmetiikka. Valikoimassamme on noin 250 tuotetta. 
     Waku-Organics aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2012, jolloin aloitimme yhdysvaltalaisen AUBREY luonnonkosmetiikan maahantuonnin. Tänä päivänä Waku-Organics tuo maahan useita tuotemerkkejä. Tuotteita on mahdollista tilata koko EU:n alueelle. 

*postaus sisältää linkkejä, joiden kautta ostaessasi tuotteen, voin saada pienen komission. En kuitenkaan koskaan mainosta tuotteita tai palveluita, joiden takana en seiso tai joita en itse käyttäisi.

2 comments:

  1. Ihania tuotevinkkejä! Paras yövoide mielestäni on kuitenkin kylmäpuristettu luomu kookosöljy, kokeilepa joskus. Kotimainen puhdas+ on myös kokeilemisen arvoinen sarja :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itseasiassa on jo käytössä :-D Käy myös hyvin hiuksiin! Jos ei ole rastoja siis :-DDD

      Delete

Thank you for sharing your thoughts. I will answer asap :)