June 11, 2017

PORTO- THE CITY OF PORTWINE


A little bit about Porto first. 
Porto is the second largest city in Portugal and it is famous of it´s wine. Portwine is named after the city and the wine yards near Douro (the river) are known worldwide. 
Porto is located in the north of Portugal, about two hundred kilometers from Lisbon. 

//Ensin vähän faktoja Portosta.
Porto on Portugalin toiseksi suurin kaupunkin ja on tunnettu viineistään. Portviini on saanut nimensä kaupungin mukaan ja viinitilat Douron (joki) lähellä ovat tunnettu maailmanlaajuisesti. 
Porto sijaitsee Portugalin pohjoisosassa, noin 200 kilometrin päässä Lissabonista.

When we arrived to Porto, we were both pretty impressed! The city was just so beautiful! Something about those houses and the fact that the city is built in hillside, gives Porto a bit of a magic feel. Doesn´t look like a real city, it´s more like a place you see in fantasy movies. 
People in Porto (and in Portugal in general) are so friendly and ready to help you with everything. Depending on where you go, the locals do speak English, but most of the taxi driver unfortunately don´t, so if you go there, the best thing to do is to write the address where you want to go to a paper and hand it to the driver. I discovered that they do understand Spanish pretty well, so I used that all the time when I wanted to ask something etc. Unfortunately they answered me in Portuguese, so the conversations usually were pretty short, haha!

//Kun saavuimme Portoon, olimme molemmat hyvin vaikutteneita paikaista! Kaupunki on aivan uskomattoman kaunis! Noissa rakennuksissa on vain sitä jotain ja se että ne ovat rakennettu vuoren rinteille, saa kaupunkiin melkein taianomaisen tunnelman. Kaupunki ei näytä todelliselta, vaan sellaiselta, joita näkee fantasia elokuvissa.
Ihmiset Portossa (sekä muualla Portugalissa) ovat todella ystävällisiä ja valmiita auttamaan asiassa kuin asiassa. Rippuen siitä, missä liikkuu, saattaa englanti tuottaa paikallisille ongelmia ja etenkin taksikuskien kanssa huomasimme tämän. Joten jos Portoon on menossa, niin paras tapa toimia, on laittaa osoite valmiiksi paperille ja antaa se kuskille. Itse huomasin espanjan toimivan mainiosti, joten käytin sitä lähes koko ajan, jos minulla oli kysyttävää jne. Ikävä kyllä takaisin vastattiin usein portugaliksi, joten keskustelut loppuivat usein lyhyeen, haha! 

Portugal is a much cheaper place than Spain, which was a pleasant surprise. We didn´t have any expectations what so ever when we booked that trip, it was more like "lets take the cheapest flights to somewhere in Europe", but I couldn´t be happier that we ended up in Porto! It exceeded our expectations in so many ways.

//Portugali on hintatasoltaan paljon edullisempi kuin naapurimaa Espanja, mikä oli oikein mieluinen yllätys. Meille ei oikeastaan ollut juurikaan odotuksia paikan suhteen, kun varasimme matkaa, se oli enemmänkin ajatuksella "otetaan halvimmat lennot johonkin päin Eurooppaa", en voisi olla tyytyväisempi, että päädyimme juuri Portoon, se ylitti kaikki vähäiset odotuksemme niin monessa asiassa. 

The first day, when we arrived, we just wandered around the old town, had a delicious lunch (I had vegetarian risotto), drank some wine and just enjoyed the city and it´s people. 
The feeling in Porto was totally different than in Barcelona, where we visited last year. Neither of us really liked Barcelona for some reason. It was beautiful and all, but we didn´t really feel it. 

//Ensimmäisenä päivänä, kun saavuimme, kuljimme vain ympäriinsä, tutkimme vanhaa kaupunkia, söimme herkullisen lounaan (itse söin kasvisrisoton), joimme vähän viiniä ja vain nautimme kaupungista ja sen ihmisistä.
Portossa on ihan omanlainen tunnella, joka on aivan eri kuin mitä esimerkiksi Barcelonassa, minne matkustimme viime vuonna. Kumpikaan meistä ei erityisesti lämmennyt Barcelonalle jostain syystä. Todella kaunis kaunpunki, jossa on kaikkea, mitä voi matkalta toivoa, mutta ei sieltä saanut samanlaista fiilistä.

When we were going back to the hotel (it was Ipanema Park Hotel, very good! strongly recommend that one!) we decided to take a short cut through this park. Bad idea! There were junkies all over the park. It was scary as hell to walk there, lucky that they didn´t pay any attention to us, cause we would have been an easy target. few nights later we drove through that park with an über. he locked the car doors before turning there and I asked the driver what was up with that park and he told me (in Portuguese) that it was a very poor neighborhood and the park is very dangerous. No wonder our hotel was so cheap, haha! 

//Kun illalla oli aika palata hotellille (Ipanema Park hotel, voin vahvasti suositella, mahtava hotelli!), päätimme oikaista yhden puiston kautta. Huono idea! Koko puisto oli täynnä narkkareita. En ole koskaan pelännyt niin paljon kuin kävellessäni tuon paikan läpi. Sinne oli käytännössä rakennettu pieni kylä, jossa ihmiset piikittivät itseään. Onneksi meihin ei juuri kiinnitetty huomiota, olisimme meinaan olleet melko helppo kohde.
Muutama päivä tämän jälkeen, kun palasimme puitoon, tällä kertaa überin kyydissä, kysyin kuskilta, mikä tämän puiston juttu on. Hän oli nimittäin lukinnut ovet juuri ennen puistoon saapumista. Hän kertoi (portugaliksi), että tämä on todella köyhää aluetta ja puisto on todella vaarallinen paikka. Ei ihme, että hotellimme oli niin edullinen, haha!

So that was our first day in Porto :-)
Hope you liked it!

//Tässä ensimmäisestä päivästä. 
Toivottavasti piditte siitä :-)

-V

2 comments:

Thank you for sharing your thoughts. I will answer asap :)